Bezoek KNGF & antwoord op een veelgestelde vraag!

8 april was het zover, vanwege Sebastiaan zijn bijzondere tocht mochten wij op bezoek bij de KNGF geleidehonden.

Nadat de enthousiaste medewerkers ons nog meer over de organisatie vertelden, kregen we een rondleiding door de verblijven van de honden. Niet alle honden waren aanwezig, want zij waren natuurlijk op school of op bezoeken bij de mogelijk nieuwe eigenaren. Mooi om te zien hoe over alles is nagedacht, van de hoek waarin de verblijven ten opzichte van elkaar staan, tot de katten die er wonen maar ook de ruimtes waar de honden met hun nieuwe baasjes, of werkgever, kennismaken.

Een super fijn bezoek en het heeft ons alleen maar gesterkt in waarom we voor deze mooie organisatie geld inzamelen. Dankbaar dat wij ons kunnen inzetten zodat een (oud) geuniformeerde weer een betere kwaliteit van leven krijgt dankzij een PTSS buddyhond. Meteen hierbij een antwoord op een vraag die ons veel gesteld wordt. Nee, we zamelen geen geld in omdat wij een hond krijgen/willen of nodig hebben. In onze directe omgeving mogen wij veelvuldig het goede werk van de KNGF (en andere organisaties) zien en de verandering die deze honden in het leven van hun baasjes mogen brengen, hier dragen wij graag aan bij!

Wist je dat;

  • De honden blijven tijdens hun werkzame leven eigendom van de KNGF.
  • De KNGF heeft al meer dan 10.000 honden succesvol opgeleid sinds 1935.
  • Razzle & Dazzle zijn de opvolgers van Bolle, dit zijn de echte bazen in het centrum😉 Je ziet een van hen op de foto’s.
  • Bounty enorm blij is met zijn nieuwe speeltje (zie foto’s).
  • Je nog steeds voor onze actie voor de opleiding kunt doneren? Dat kan hier!
  • Als je meer wilt doen, je ook een pup kunt sponsoren, lees hier meer.

Heb jij nog een leuke vraag voor ons? Of het nu over de tocht of over hoe Sebastiaan of het team iets aanpakt gaat… We beantwoorden hem graag!