Recap dag 1 Van Gutergluck naar Morsleben

Na gisteren een lange weg te hebben afgelegd waarin we ‘s morgens begonnen richting Schiphol. Hier haalden we de bus op waarmee we dit avontuur mogen beleven. Geheel kostenloos heeft Hertz een bus beschikbaar gesteld. Op naar Doorn om in te pakken en door naar onze slaapplek. ‘s Avonds rond 19.00 uur kwamen wij aan bij ons Pension in Prödel.

‘s Morgens begonnen we met een supergoed verzorgd ontbijt (zelfs glutenvrij!) door onze host van Pension Elisabeth am Elberadweg. Met een volle maag vertrokken wij met z’n allen naar Güterglück voor de start. Hier hebben we eerst symbolisch een nieuwe steen uitgezocht voor bij de andere stenen (zie foto’s onderaan artikel). Deze steen symboliseert de afsluiting en gaat dus met ons mee (en Sebas kan hem gebruiken als tegen zijn buddies als ze vervelend zijn) Na de nodige gelukswensen konden Erwin & Sebas op pad! Tot aan Magdenburg was het weer nog fris, het zonnetje scheen wel maar dat gaf nog geen warmte, zeker voor Erwin was dit dus een koude start! Voor Sebas was het veel met 1 arm rollen en corrigeren door het schuin aflopende fietspad. Na de pauze met broodje knakworst konden ze er weer tegenaan voor het tweede deel. In de ochtend hebben Fleur en Joyce gebruik gemaakt van de mogelijkheid om wat boodschappen te doen, de auto opnieuw, praktischer, in te pakken en wat voorbereidingen voor de volgende dagen.

De pauzes zijn ingedeeld op basis van 40 en 80 procent van de route. Omdat vandaag de langste dag was qua afstand waren de pauzes dus ook iets verder uit elkaar. Vanaf het eerste pauzepunt door Magdenburg en daarna verradelijke pukkeltjes. Zo rond 17.30 waren de mannen dan ook bij hun 2e pauzepunt, hier hadden ze een lekkere rijst met mexicaanse kip. Daarbij moesten we nog bijna bijspringen voor eerste hulp bij verslikking/verstikking. Tip: Niet lachen als je rijst in je mond hebt 😉

De laatste kilometers waren voor Fleur en Joyce flink aanpoten om zowel bij het hotel alles uit te pakken en klaar te zetten en daarna weer terug te sjezen en voor de mannen voelde het als eindeloze kilometers.

Kort samengevat;
– De eerste 80 zijn gerold!
– De eerste tapejes zijn geplakt (op de handschoenen)
– Duits spreken blijft een kunst voor sommigen
– Op naar de volgende!

Doneren kan natuurlijk nog steeds! We zagen vandaag de teller weer gestaag oplopen, dit maakt ons super trots! Help jij mee?

7 reacties

 1. Eerste dag zit erop, respect!!!!!

 2. Mooi verslag. Bewondering. Wat een afstand. Op naar de dag twee. Succes jongelui.

 3. Goed bezig

 4. De kop is er af, top gedaan!

 5. Wat een topteam zijn jullie met elkaar! Vergeten jullie niet te genieten van dit bijzondere avontuur? xxx

 6. Christel en ik hebben er het volste vertrouwen in dat jij deze “challence” aan kunt en daardoor jouw ongeval en revalidatie kunt afsluiten met deze fantastische uitdaging! Go for it!

 7. En dan zijn jullie definitief gestart, wat een topteam.
  Succes en mogen jullie deze uitdaging tot een goed einde brengen.

  En ik weet zeker dat het jou gaat lukken Sebastiaan, zeker nadat ik jou heb leren kennen tijdens de LAT tocht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.