Recap dag 4 van Hameln naar Bruchmühlen

Vandaag 19 april was voor ons maar zeker voor Sebas een hele bijzondere dag. In de eerste plaats natuurlijk omdat vandaag 25 jaar geleden het ongeval plaats vond maar daarnaast ook omdat we vandaag zowel halverwege het aantal kilometers komen en aan het einde van de dag we ook halverwege het aantal dagen zijn. Vandaag stappen de dames voor de eerste keer op de fiets, na alle ondersteuningstaken.

Het team besluit om wat vroeger te ontbijten om daarmee de langere tijd na de startplek te compenseren. In de bus wordt de laatste ondersteuning gegeven.

Vandaag gaat Fleur mee voor het eerste deel. Doordat de weg erg slecht was en extreem afliep was het moeilijker inkomen. Wat helemaal niet gek is. Voor dit soort sportevenementen is het vrij normaal om rond de helft een mindere dag te hebben; er zijn wat fysieke ongemakken, de gedachtes dat je nog meer dan de helft moet en natuurlijk vermoeidheid heeft een rol! Niets geks gelukkig en helemaal niet op deze dag. We besloten om vandaag te focussen om de genietmomentjes. Zo hebben we met het team extra stil gestaan bij deze dag en daarnaast ook bij alle lieve berichtjes van iedereen!

Tijdens de lunch hebben we heerlijk pannenkoeken gegeten gebakken door Jeroen en Natascha. En wisselden Fleur en Joyce om. Het tweede deel was een lekker flinke pukkel met een flinke daling van maar liefst 20%. Er kwam wat meer meer ontspanning en genoten van de omgeving. Na het avondeten ging Natascha op de fiets en het tempo zat er lekker in. Althans bij het rolteam, het ondersteuningsteam dacht even dat er om 20:20 uur nog 12 km gerold zou moeten worden. Dit bleek gelukkig een misverstand want ze zaten enkele kilometers van elkaar vandaan, dus niet veel later finishten ze. Het inspiratie nummer voor het laatste stuk bleek ‘always look on the bright side of life’ van Monty Python.

Al met al weer een prima dag, waar we diverse mijlpalen hebben bereikt💪🏽 Op naar morgen een dag met wat hoogtemeters en veel bos. We zijn ondertussen supergoed op weg voor ons doel, ook jij kunt ons nog steunen!

Vandaag was qua wegdek pittig. De fietspaden lopen zo scheef af (zie foto)! Het scheve wegdek zorgt ervoor dat je niet normaal rolstoel kan rijden want je voorste wieltjes rijden steeds weg naar het laagste gedeelte van het wegdek.

Hierdoor moet Sebastiaan hele stukken met 1 arm zijn stoel aandrijven ter correctie van het wegzakken van de rolstoel over het wegdek. Langere tijd dit doen zorgt er helaas voor dat er wat beginnende irritatie in 1 schouder zit. Voor ons fysio’s, Natascha en Fleur, is dit niks om zorgen over te maken. We kunnen preventief de schouder dagelijks masseren en tapen ter preventie van een blessure.

Naast deze preventieve behandeling hebben we nog een oplossing bedacht om blessures te voorkomen. Erwin kan op sommige stukken naast Sebastiaan rollen. Op dat moment wordt er een spinner vastgemaakt aan de rolstoel en aan de fiets van Erwin. Zodoende wordt het aflopen van de wielen opgeheven. Er is absoluut geen sprake van een trek effect omdat Erwin er altijd naast fietst. Maar op deze manier kan Sebastiaan wel met 2 armen met een normale techniek blijven rollen.

Fysio Fleur

Eén reactie

  1. Chris en Corrie Hellinga

    Wat een respect voor deze tocht. kom weer veilig thuis en geniet van al het moois om jullie heen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.